ČEKAMO ih godinu dana: Napravite za 20 minuta KNEDLE SA ŠLJIVAMA (FOTO)

01. 08. 2020. 000000 09:20

Foto: A. M.

Knedle sa šljivama su omiljeno letnje jelo za koje mnoge domaćice pogrešno misle da se teško pravi. Dovoljno je 20 minuta i nabaviti kvalitetne sastojke.

Pročitajte još: Ovom pitom ćete SVEKRVU ostaviti BEZ REČI, a TAJNA je u dekoraciji (FOTO)

Foto: A. M.

Sastojci:

  • 18 šljiva
  • 3 krompira
  • 2 žumanceta
  • 200 brašna
  • so, šećer
  • prezle
  • ulje

Priprema:

Šljive se operu i iz njih se izvadi koštica tako da se ne pocepaju skroz na pola.

Testo može da se napravi mikserom, ali su pasirka i ruke sasvim dovoljni!

Krompir se oljušti, iseče na kockice i skuva, pa napravi pire. neke žene koriste mikser, ali to može da se uradi pasirkom. U zgnječen krompir se dodaju so i žumanca, pa kada se dobro pomeša dodaje se brašno. Brašno se sipa sve dok testo ne prestane da se lepi i napravi se velika grudva.

Testo je gotovo kada prestane da se lepi.

Knedle se prave tako što se rukom čupa komad, napravi mala palačinkica i u nju ubaci šljiva. Malom kašikicom se u šljivu ubaci malo šećera. Testom se prstima napravi knedla. Kada se završe sve knedle skuvaju se. Knedle su kuvane kada isplivaju na površinu.

Za to vreme se u tiganj stavi ulje i kada se ugreje dodaju se prezle. Malo se proprže i počnu da se ubacuju knedle koje su prethodno oceđene od vode. Knedle se, na kraju, uvaljaju u šećer.

Pročitajte još: Ukusna SRCA sa ČOKOLADOM koja će svima izmamiti OSMEH (FOTO)

Neke domaćice umesto ulja koriste buter. Druge umesto prezli koriste keks. Treće dodaju prah šećer na kraju i jedu ih kao poslasticu. Četvrte umesto šljiva koriste male kajsje. Kako god ih jeli, ovo jelo će uvek imati kultni status.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU