Sve pozitivne strane TIKVICA: Evo zašto svi treba da ih spremamo
Bogate su vitaminima A, B, B3, C, E i mineralima, kalcijumom, fosforom, kalijumom, magnezijumom, gvožđem i natrijumom.
Pročitajte još: NA NAJLEPŠOJ PLAŽI SOMA BEJA: Izvan buke i gužve, parče raja umočeno u Crveno more (FOTO)
Tikvice su pogodne za uklanjanje holesterola, poboljšanje krvne slike, podizanje raspoloženja, jačanje imuniteta i ublažavanje umora. Ovo povrće pozitivno deluje na ljude koji imaju problema sa želucem, srcem, bubrezima i jetrom.
Bogate su vitaminima i mineralima!
Pročitajte još: BLAGORODNA SVOJSTVA: 4 zanimljive situacije u kojima možete koristiti jabuke
Zašto treba jesti tikvive:
- Jačanje imuniteta
Vitamina A ima najviše u tikvicama, a on doprinosi jačanju celokupnog zdravlja i fizičkog i psihičkog. Poboljšava raspoloženje i smanjuje umor.
2. Šećer u krvi
Hrana s niskim udelom ugljenih hidrata značajno utiču na snižavanje šećera i insulina u krvi. Osim toga, vlakna iz tikvica doprinose stabilizaciji šećera i prevenciji njegovih skokova nakon obroka.
Pročitajte još: SVI PROBLEMI S MASKOM: Novi trikovi protiv magljenja naočara i saveti za veću udobnost tokom nošenja
3. Kardiovaskularno zdravlje
Zbog kalijuma koji sadrže tikvice su dobre za rad kardiovaskularnog sistema. Ovaj element jedna je od najvažnijih supstanci za pravilno funkcionisanje srca. Zbog toga ovo povrće treba koristiti, kako u preventivne svrhe, tako i kod ljudi koji imaju problema sa kardiovaskularnim sistemom.
Pročitajte još: U OVOJ ČAŠI se nalazi najbolji LEK protiv OTICANJA nogu koje leti mnoge muče
4. Gubljenje kilograma
Redovno korišćenje tikvica u ishrani doprinosti bržem gubitku kilograma. Bogate su vodom i imaju malo kalorija i izativaju brži osećaj sitosti. LJudi koji pate od nadimanja treba da u svoj jelovnik uključe tikvice jer mala količina tikvica može lako ukloniti višak tečnosti iz organizma
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU