Ukusna SRCA sa ČOKOLADOM koja će svima izmamiti OSMEH (FOTO)

30. 07. 2020. 000000 20:40

Foto: A. M.

Odvojte nedeljno jutro i napravite ove kolačiće koje, ako ih stavite u metalnu kutiju, možete da jedete danima.

Pročitajte još: Ovo je jedno od OMILJENIH LETOVALIŠTA SRBA! Masaže dostupne svima NON STOP, a test na koronu NE TREBA (FOTO)

Pročitajte još: Ovom pitom ćete SVEKRVU ostaviti BEZ REČI, a TAJNA je u dekoraciji (FOTO)

Modlice Foto: A.M.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 100 grama šećera
  • 125 grama butera
  • 1/2 praška za pecivo
  • 300 grama brašna
  • 50 grama čokolade

Priprema:

Umesi se testo kao za kranclice: prco se pomešaju šećer i buter, dodau dva žumanca i jedno belance. Testo se umesi sa brašnom, praškom za pecivo i stavi u frižider da se stegne.

Pečena srca Foto: A.M.
Kolačići se peku najviše 15 minuta i dobijaju se dve ture pleha.

Testo se posle pola sata izvadi iz frižidera i razvije oklagijom na debljinu od santimetar. Modlicom se vade srca i ređaju u pleh postavljen papirom za pečenje. Rerna se uključi na najjače, pa se pleh sa kolačićima ubaci i jačina smanji na 180 stepeni.

Dok se prva tura kolačića peče (oko 15 minuta) pravi se drugi pleh srca.

Sačekajte da se stvrdne čokolada Foto: A. M.

Pročitajte još: Jedina torta koju jedu BALERINE, stavi se u rernu i ZABORAVI! (FOTO)

Kada su kolačići ispečeni i ohlađeni vreme je da se u staklenoj posudi na pari otopi čokolada. Kolačići se poređaju i kašikom prave šare ili se umaču do polovine.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU