Dosta vam je SALATA? Evo pravog letnjeg osveženja iz ŠERPE koje se kuva 20 MINUTA (FOTO)

19. 07. 2020. 000000 10:00

Foto: A. M.

Ručak od punjenih tikvice su pravo osveženje za letnji dan. Tikvice su meke i sočne, a mnogi ih jedu sa pavlakom.

Pročitajte još: ZELENI tanjir koji daje ENERGIJU i dobro RASPOLOŽENJE (FOTO)

Prvo se izdinsta meso

Sastojci:

  • 3 tikvice
  • 2 paradajza
  • šolja pirinča
  • 300 grama mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • so, biber
  • bosiljak, začini

Priprema:

Crni luk se očisti, isecka, posoli, pobiberi i kratko proprži. Onda se doda mleveno meso sa začinima i izdinsta. Doda se pirinač koji je prethodno stajao u vodi zbog skroba.

Kuvaju se 20 minuta

Za to vreme se tikvice, preseku na pola ukoliko su male, (velike na tri dela) i ukloni peteljka sa kraja. Unutrašnjost tikvice se dubi pažljivo kašikicom. Unutrašnjost tikvice se baci, a one se postave u dubokoj šerpi tako da stoje.

Paradajzom popunite praznine između tikvica.

Paradajz se opere i iseku se kapice veličine otvora tikvica. Ukoliko nema dovoljno tikvica parčad paradajza zabodite između njih da bi stajale uspravno. Tikvice pažljivo napunite mlevenim mesom i pirinčem, a onda otvor zatvorite kapicom od paradajza.

Pročitajte još: Stižu NENAJAVLJENI GOSTI? Nema razloga za PANIKU, napravite KOLAČ za samo 10 minuta

Tikvice polijte vodom koju ste sipali u tiganj u kojem se dinstalo meso. Polijte ih sa toliko vode da ogreznu. Tikvice se kuvaju najmanje 20 minuta dok se pirinač ne skuva, a da su gotove proveri se viljuškom da li su omekle.