Lak RUČAK za vrele dane: Salata sa KAJSIJAMA (FOTO)

10. 07. 2020. 000000 09:20

Foto: A. M.

Ova salata se zimi pravi sa suvim kajsijama koje se prethodno potope u vodu. Od kus kusa može da se napravi kompletan ručak sa mesom ukoliko se skuva.

Pročitajte još: Uradite detoks organizma, oslabite i podignite imunitet uz pomoć VITAMINSKE salate (FOTO)

Iseku se kajsije na kockice

Sastojci:

  • šolja kus kusa
  • velika kajsija po osobi
  • šaka suvog grožđa/brusnica
  • maslinovo ulje
  • limun
  • struk peršuna
  • crni luk (po želji)

Priprema:

Mera za kus kus je šolja po čoveku. Sipa se u dublju posudu i polije vodom i za najviše dvadesetak minuta zrna nabubre duplo. Kus kus može da se polije i limunom i tada zrna upijaju ukus. Isto se uradi i sa suvim grožđem i brusnicama.

Peršun se odlično slaže sa kus kusom.

Dok zrna bubre sitno se isecka crni luk, dok se kajsije operu i iseku na kockice. Suvo grožđe se oceni i pomeša sa kus kusom, crnim lukom i kajsijama. Sve se dobro pomeša i preko se iscedi limun.

Pročitajte još: Oslabite i osvežite organizam salatom od bebi SPANAĆA sa orasima i sirom

Peršun se opere i sitno isecka. Peršun se odlično slaže sa kus kusom i veoma je zdrav.