Šef kraljičine kuhinje otkriva RECEPT za kolač koji se služi iza ZATVORENIH VRATA

19. 06. 2020. 000000 16:00

Foto: Depozit

Otkrivamo kako da naravite pravu englesku čajanku.  Kolač koji se služi uz čuveni engleski napitak priprema šef kuhinje kraljevske porodice. Veoma je jednostavno, a uspećete ako pažljivo pratite sledeće korake.

Pročitajte još: Nikada ne bacajte koru pomorandže, jer uz pomoć nje možete rešiti MNOGE STVARI

Sastojci: 

225g putera ili margarina istopljenog na sobnoj temperaturi
225g šećera u prahu
4 jaja 

Fil:

Džem, šlag, sveže šumsko voće ili limunov sok, 2 kašičice vanilin šećera, 225g brašna, mleko

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni

2. Stavite papir za pečenje na pleh

3. Promešajte puter i šećer zajedno u činiji

4. Razbijte jaja i dodajte vanilin šećer

5. Dodajte brašno i malo mleka ako je potrebno da biste dobili testo

Pročitajte još: Barena JAJA smo pravili sto puta, ali niste znali da ih možete spremiti i BEZ KUVANJA

6. Rasporedite pažljivo testo u pleh

7. Pecite 20 ili 25 minuta dok ne kora ne potamni

8. Posle pečenja ostavite koru da odmori pet minuta i ostavite sa strane da biste je posle presekli po sredini

9. Namažite kore džemom, šlagom, svežim šumskim voćem ili limunovim sokom i spojite ih.

Pročitajte još: Svi je IMAMO u kuhinji: NAMIRNICA koja TOPI MASTI i dovodi do VITKOG STRUKA