DECA će vas OBOŽAVATI: Spremite FARFALE sa piletinom i paradajzom (FOTO)

11. 06. 2020. 000000 11:30

Foto: A. M.

Ova ukusna testetina u obliku mašnica sprema se za 20 minuta, a to vreme uključuje kuvanje i spremanje sosa.

Mesu se doda paradajz

Pročitajte još: Napravite prilog od ovog ZDRAVOG povrća (FOTO)

Sastojci:

  • 1 belo meso
  • 1 crni luk
  • 1 paradajz
  • 2 kašike pelata
  • so, biber, origano
  • šolja farfala (mašnica)
  • malo parmezana

Priprema:

Crni luk se očisti, isecka i ubaci u tiganj sa uljem da se proprži. Belo meso se iseče na kockice i doda crnom luku kada postane staklast. Belo meso se malo proprži, pa kada promeni boju posoli se i pobiberi.

Na kraju se doda parmezan

Kada je meso isprženo doda se paradajz, oljušten pa iseckan na kockice, Kada se i paradajz malo proprži dodaje se pelat. Onda se ponovo posoli i pobiberi prema ukusu i doda kašikica origana. Doda se i kašikica šećera. Smanji se ringla i ostavi sos da krčka najmanje 20 minuta.

Pročitaje još: Restovana pileća džigerica MEKANA kao duša

U dubokoj šerpi se sipa voda da provri, pa se ubace mašnice - šolja po sobi. Voda se posoli i kada mašnice pobele - skuvane su.