NE BACAJTE KORU OD KROMPIRA: Evo kako brzo da spremite savršen PIRE (VIDEO)

02. 06. 2020. 000000 19:30

Foto: Depozit foto

Pire krompir je idealan prilog uz pečeno meso i uvek ga rado spremamo. Što ga više mutimo pire postaje kremastiji i ukusniji. Međutim, postoji još jedan način kako da ovaj čuveni prilog spremite bolje, a tajnu je otkrio poznati kuvar Niko Rob iz Australije i podelio video na Tik Toku.

Pročitajte još: VEROVALI ILI NE: Da biste očistili fleke na pegli potrebni su vam PINCETA I PARACETAMOL

Prvo dobro operite krompire i ogulite koru, koju ostavite sa strane pošto će vam trebati kasnije. Zatim isecite krompire na pola i kuvajte otprilike od 12 do 15 minuta. Skuvan krompir pasirajte pomoću mašine za mlevenje kako biste razbili sve gromuljice. Sledeći korak je da u smesu dodate maslac.

Nikova tajna krije se u kori krompira

Nikova tajna krije se u pripremi mleka. On takođe stavlja mleko u pire, ali prvo ga spremi na poseban način. U mleko stavi sačuvanu koru od krompira i kuva dva minuta na jakoj vatri. Posle kuvanja procedi mleko i tek onda sipa u smesu. Krompir pire spremljen na ovaj način biće vam sočniji i kremasitiji. Zato, ne bacajte koru!

 

@nickoskitchen

The BEST Mashed Potato 🥔 Recipe ##minitutorials ##livingtogether ##recipe ##cooking ##foryoupage ##fyp ##fastfood ##potato ##mashedpotato ##mashedpotatoes

♬ original sound - nickoskitchen

Pročitajte još: POSTOJI TRIK! Otkrivamo vam CAKU kako da na pravi način podgrejete picu!