Nedeljni ručak koji se jede prstima: HRSKAVA pileća KRILCA (FOTO)

06. 06. 2020. 000000 10:00

Krilca i salata Foto: A. M.

Najveća prednost ovog ručka je što kada se krilca i krompir stave u rernu, pa domaćica ima vremena da radi nešto drugo. Možda su krilca pečena na roštilju ukusnija, ali pečenjem u rerni se bolje kontroliše da ne izgore.

Pročtiajte još: Za 20 MINUTA napravite SOČNE kolačiće od šake TREŠNJA (Foto)

Ostave se preko noći u frižideru

Sastojci:

  • 8 krilca za dve osobe
  • 4 krompira
  • crvena paprika
  • so, biber
  • ulje

Priprema:

Krilca se očiste i iseku na pola, odnosno odvoje batačići od krilca. Stave se u dublju činiju i začine po želji: so, biber, mleveni origano i crvena paprika, zbog lepše boje. Na kraju se namažu uljem. Bilo bi dobro da krilca ostanu pokrivena u frižideru tokom noći, ali dovoljno je i dva sata. 

Ujutru se doda krompir
Začinjena treba da odstoje preko noći.

Pred pečenje se krilca izvade iz frižidera i naređaju u pleh koji se prethodno obloži papirom za pečenje. Krilcima mogu da se dodaju i isečeni krompiri, jer se tako dobija prilog, odnosno kompletan ručak.

Pročitajte još: Jednostavno je: Aromatizovana svinjska REBRA iz rerne

Pleh se ubaci u rernu ugrejanu na najjače (recimo 240 stepeni), a onda se temperatura spusti na 220 stepeni. Peku se sat vremena uz proveravanje da slučajno ne zagore, jer svaka rerna peče drugačije. Uz krilca je dovoljno napraviti svežu salatu i ručak je gotov.