Nedeljni ručak koji se jede prstima: HRSKAVA pileća KRILCA (FOTO)
Najveća prednost ovog ručka je što kada se krilca i krompir stave u rernu, pa domaćica ima vremena da radi nešto drugo. Možda su krilca pečena na roštilju ukusnija, ali pečenjem u rerni se bolje kontroliše da ne izgore.
Pročtiajte još: Za 20 MINUTA napravite SOČNE kolačiće od šake TREŠNJA (Foto)
Sastojci:
- 8 krilca za dve osobe
- 4 krompira
- crvena paprika
- so, biber
- ulje
Priprema:
Krilca se očiste i iseku na pola, odnosno odvoje batačići od krilca. Stave se u dublju činiju i začine po želji: so, biber, mleveni origano i crvena paprika, zbog lepše boje. Na kraju se namažu uljem. Bilo bi dobro da krilca ostanu pokrivena u frižideru tokom noći, ali dovoljno je i dva sata.
Začinjena treba da odstoje preko noći.
Pred pečenje se krilca izvade iz frižidera i naređaju u pleh koji se prethodno obloži papirom za pečenje. Krilcima mogu da se dodaju i isečeni krompiri, jer se tako dobija prilog, odnosno kompletan ručak.
Pročitajte još: Jednostavno je: Aromatizovana svinjska REBRA iz rerne
Pleh se ubaci u rernu ugrejanu na najjače (recimo 240 stepeni), a onda se temperatura spusti na 220 stepeni. Peku se sat vremena uz proveravanje da slučajno ne zagore, jer svaka rerna peče drugačije. Uz krilca je dovoljno napraviti svežu salatu i ručak je gotov.