Restovana pileća džigerica MEKANA kao duša

30. 05. 2020. 000000 14:30

Foto: A. M.

Samo jedna pileća džigerica sadrži kompletnu potrebnu dnevnu dozu vitamina A. Međutim, iako sadrži vrlo malo kalorija (samo 45 u 30 grama) ima dosta holesterola, pa se ne preporučuje ljudima sa visokim pritiskom.

Pročitajte još: TIKVICE na dva načina: POHOVANE i rolovane

Sastojci:

  • crni luk
  • beli luk
  • 200 grama džigerice
  • paprika
  • struk peršuna

Priprema:

Crni luk se očisti i sitno isecka. Isto se uradi sa belim lukom. Paprika se očisti i iseče na kockice. Pileća džigerica se očisti i iseče na kockice veličine do dva santimetara. Luk se proprži, pa se doda paprika. Zatim se dodaje iseckana paprika. Džigerica će promeniti boju i to je prvi znak da je gotova. Kada ispari voda, koju će pustiti, džigerica se sa paprikom i lukom sipa na tanjir.

Pročitajte još: Jednostavno je: Aromatizovana svinjska REBRA iz rerne

Jelo je ukusnije ukoliko se pospe iseckanim svežim peršunom.