Pečurke kao prilog ili VEGETARIJANSKI ručak (Foto)

04. 06. 2020. 000000 14:00

Ukusno i zdravo Foto: A. M.

Pečurke su mnogima omiljeni prilog uz meso, a mogu da se jedu i kao kompletan obrok. Naime, pečurke su odlična zamena za meso, pa se spremljene na ovaj način mogu jesti uz špagete ili kao sendvič na - parčetu hleba.

Pročitajte još: Jednostavno je: Aromatizovana svinjska REBRA iz rerne

Količina će se prepoloviti

Sastojci:

  • 250 grama pečuraka za dve osobe
  • crni luk
  • kašikica pavlake
  • kašikica brašna
  • kašikica aleve paprike
  • so, biber

Priprema:

Šampinjoni se očiste od prljavštine i ne peru, jer će sakupiti vlagu. Iseku se na listiće. Crni luk se očisti, isecka i izdinsta dok ne postane staklast. Pečurke se dodaju u šerpu sa crnim lukom i poklope. Povremeno se mešaju i vremenom će se količina prepoloviti  i pustiti vodu. Posole se i pobibere. Dinstaju se oko 15 minuta, odnosno dok ne ispari voda.

Ukusnije su sa peršunom
Odlična su zamena za meso i čine kompletan obrok.

Kada je isparila voda na pečurke se pospe kašikica aleve paprike. Aleva paprika nije obavezna, ali daje poseban ukus jelu. Onda se u pečurke sipa šoljica u kojoj je prethodno pomešana kašikica brašna sa kašikicom pavlake. Ovaj legir će učiniti da se pečurke zgusnu. Istog trenutka se isključi ringla, pečurke poklope i ostave još pet minuta.

Najukusnije su vratne kremenadle koje se prže desetak minuta. Pečurke, na kraju, mogu da se pospu sitno seckanim peršunom.

Pročitajte još: Spremite ukusne LOPTICE za ručak koje će DECA obožavati

Mogu da se koriste bilo koje pečurke, bukovače, lisičarke, šitake i ostale, ali se dinstaju duže od šampinjona.