Ne znate šta ćete za ručak? Evo predloga - brzi ZELENI RIŽOTO
Brzi rižoto se pravi za najviše 15 minuta - koliko je potrebno piriču da se skuva. Ovo može da da bude prilog uz meso. Međutim, ukoliko se dobro začini rižoto od avokada je i savršen obrok za one kojima je potrebna energija i vode računa o ishrani.
Pročitajte još: Sećate se BAKINIH slatkih cvetova? Napravite ih sami i zamirišite celu kuću
Sastojci:
- zreo avokado (za dve osobe)
- šolja pirinča
- crni luk
- belo vino
- maslinovo ulje
- paprika i paradajz (prema želji)
- so, biber
- limun
Priprema:
U šolju se izmeri pirinač (šoljica je dovoljna po osobi), pa se polije vodom i sačeka nekoliko minuta da izađe skrob. Prvo se izdinsta crni luk, pa se doda pirinač. Posoli i pobiberi. Kada pirinač postane staklast sipa se belo vino. Pirinač se skuva "al dente", ne sme da se prekuva i postane kašast.
Zreo avokado se ideče na pola, kašikom izdubi i izgnječi viljuškom. Pomeša se sa pirinčem. Iscedi se limun i doda prema ukusu. Začini se ukoliko je potrebno i doda maslinovo ulje.
Pročitajte još: Jedan AVOKADO može da napravi ceo ručak
Prema želji i ukusu može da se proprži i povrće poput paprika, kao i paradajz.