Napravite ukusnu i luksuznu GOZBU od palačinki (Foto)
Svi znaju da prave palačinke, ali uz malo mašte i dobre sastojke ovo naizgled obično jelo može da se pretvori u veoma ukusan delikates.
Pročitajte još: Znate li kada palačinke treba okrenuti na drugu stranu? Otkrivena tajna iskusnih kuvara (Foto/Video)
Vrećice sa lososom
Palačinke sa lososom su specijalitet u Rusiji.
Palačinke se ispeku, a onda ostave da omeknu. Na sredinu svake palačinke se stavi kašikica krem sira i nekoliko komadića dimljenog lososa. Palačinke se pažljivo sakupe u paketić i vrh se nežno veže grančicom vlašca ili slamkom slame. Vrećice mogu da se pune i sa ruskom salatom ili paštetom.
Paketići sa sirom
U sredinu ispečenih palačinki se stavi komadić kačkavalja koji može da bude trapist, edamer, ali i rokfor ili neki drugi budžavi sir.
Može da se koristi bilo koji mek sir ili kačkavalj.
Ukoliko sir nije slan može da se dodakašikica majoneza, da bi bolje držala salatu. Doda se nekoliko listića bebi-spanaća, rukole ili isečene zelene salate. Palačinke se prvo preklope sa strane, pa druge i pažljivo upakuju.
Pročitajte još: Oslabite i osvežite organizam salatom od bebi SPANAĆA sa orasima i sirom
Vrećice i paketići mogu da se prave samo sa klasičnim, tankim palačinkama. Američke su debele i kada se saviju puknu.