Napravite BRZO i LAKO dva ukusna jela od kuvanih jaja

24. 04. 2020. 000000 18:12

Foto: A. M.

Deca se na Veliki petak najviše raduju farbanju i ukrašavanju jaja i uvek traže da ih u korpi bude što više. Posle praznika obično ostanu jaja koja ne mogu dugo da stoje. Da ih ne bi bacili napravite salatu ili ukusnu paštetu.

Pročitajte još: Zasladite se slatkišem koji se NE PEČE (Foto)

Ukusna pašteta Foto: A. M.

Sastojci:

  • crni luk
  • 3 kuvana jajeta
  • 4 srednja krompira
  • so, biber
  • kašika alkoholnog sirćeta
  • 3 kašike ulja

Priprema:

Najukusniji je i najslađi  ljubičasti crnio luk.

Da bi se brže skuvao krompir može da se iseče na četiri dela, ali ko želi da ga seče na kolutiće mora da ga kuva celog. Krompir se iseče topao, čim se skuva, dodaju se skuvana jaja isečena nakolutove. Crni luk se seče na polumesec. Sve se posoli i pobiberi. Doda se sirće i ulje.

Pročitajte još: Jedan AVOKADO može da napravi ceo ručak

Pašteta od jaja

Ukoliko nemate super-secka malo ćete se pomučiti. Jaja se iseku i ispasiraju viljuškom. Crni luk se sitno iseče ili još bolje samelje. Kiseli krastavac se sitno isecka. Sve se pomeša, Doda se so i biber, majonez, malo pavlake i senfa.

Salata je još ukusnija ukoliko se doda malo belog mesa ili ispasirana džigerica.