MESO mora da se odmori, a MAJONEZ treba da se umori
Za pripremu bogate trpeze potrebno je dosta vremena, ali domaća hrana nema konkurenciju. Iznenadite ukućane i jednostavno napravite domaći majonez bez čega ukusan ručak ne može da se zamisli.
Pročitajte još: Raste kao KOROV, a salata od njega je prepuna VITAMINA
Potrebno je:
- jaje
- 220 ml ulja
- kašičica limunovog soka ili sirćeta
- 1/4 kašike soli
- Ukoliko želite jači ukus dodajte beli luk i senf.
Priprema:
Sve sastojke stavite u činiju i umutite ih mikserom najjačom brzinom, sve dok ulje ne postane belo i kremasto, a smesa gusta. Znaćete da je dobro umućeno kada činiju okrenete naopako i iz nje ne iscuri majonez, baš kao kada mutite belanca. Majonez čuvajte u staklenoj tegli u frižideru i konzumirajte ga u roku od nedelju dana.
Tajna ukusnog mesa nije samo u začinima!
Koliko će jelo biti ukusno, zavisi od načina pripreme, ali nije tajna samo u začinima. To važi i za meso.
Pre nego što ga stavite da se peče, važno je da izvesno vreme bude van frižidera da bi doseglo sobnu temperaturu. Ukoliko je meso bilo u zamrzivaču i nije potpuno odmrznuto, neće biti ravnomerno pečeno, pa iznutra može ostati nedovoljno pečeno, a spolja da se prepeče.
Pročitajte još: Nemate vagu u kuhinji? Nema problema, postoji drugi način da izmerite šta želite
Takođe, sokovi koji se stvaraju tokom pečenja mesa, nalaze se u sredini. Zato, pre nego što isečete i servirate meso, sačekajte malo da upije ukusne sokove.