Svako od nas može da spremi špagete po receptu Lejdi Gage
Nije ni čudo što je omiljena lokacija američke pop zvede Lejdi Gage osim bine i kuhinja.
Petostruka dobitnica Gremija potiče iz velike italijanske porodice, a poznato je da Italijani obožavaju da kuvaju.
Pročitajte još: SIN PLAĆENOG UBICE: Otac holivudskog glumca je osuđen na dve doživotne kazne
Svetska zvezda je bila neutešna kada je 2017. izgubila dobru prijateljicu i asistenkinju Sanju Durham, koja je preminula posle borbe sa rakom. Lejdi Gaga ne skriva da joj je u tim teškim danima najviše pomogla njena strast prema kuvanju.
- Volela sam Sanju. I dalje je volim. Mnogo volim i njenog muža Endrija. Volim i sve njene prijatelje - otvorila je Lejdi Gaga dušu na Instagramu. "Nastaviću da kuvam i kuvaću dok to ne prevaziđem."
Specijaliteti Lejdi Gage su italijanska jela, a evo njenog recepta za špagete od celog zrna pšenice.
Neophodni sastojci:
- 15 svežih paradajiza, prepolovljenih
- Morska so po ukusu
- Sveža mlevena paprika po ukusu
- Nekoliko svežih komorača
- 1 anis
- 1/4 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja
- Grančica svežeg bosiljka
- 2 čena belog luka
Uputstvo za pripremanje:
Paradajz kuvati dok se sokovi smanje, a onda dodati isečeni komorač i promešati. Dodati zvezdasti anis i na tihoj vatri kuvati jos jedan sat.
U sos od paradajza dodati maslinovo ulje, sveži bosiljak, svež timijan, beli luk i ostaviti da svi sastojci omekšaju.
Skuvane špagete do al dente pomešati sa maslinovim uljem i ubaciti u sos. Začiniti morskom soli i svežom mlevenom paprikom.
Služiti sa rendanim sirom.